Хогуортс

Училище за магия
 
ИндексВъпроси/ОтговориТърсенеРегистрирайте сеПотребителиПотребителски групиВход

Share | 
 

 Хаос магията.Меси на хаоса.

Go down 
АвторСъобщение
Картър Даунуус
Admin


Брой мнения : 58
Registration date : 30.10.2007

ПисанеЗаглавие: Хаос магията.Меси на хаоса.   Вто Окт 30, 2007 5:37 am

"Хаос магията включва и изключва всички парадигми,
за това тук няма да откриеш разделение на бяло или черно, а ще откриеш
дъгата от възможности - Хаос."

Меси на Хаоса
Месата на Хаоса "А" - Azathoth

Азатот е неясно описан с изразите "слят безумен бог" или "чудовищен ядрен хаос", "Повелителя на всички неща". Това навява образа на нещо, което непрекъснато и безумно предизвиква хаотични колебания и форми. По време на една работа, предназначена да доведе до взаимоотношения с него чрез обсебване /Месата на Хаоса "А" - виж Liber Kaos /съм чувал да го описват като имащ външна "кожа", която е кипяща маса от "луди души". Твърдяло се е също, че Азатот излъчва и привлича всякакви маниакални мисъл-форми. Това вероятно би навел на мисълта, че Азатот изпълнява някакъв вид логическа функция, безкрайно откриваща и пренареждаща форми и структури. От гледна точка аналогията с Фракталната повърхност, Азатот е онова, което разчупва повърхността, образувайки форми и модели. В друг смисъл, той може да се възприеме като една завихряща се празнота, която се появява когато доминиращата его-персона прогресивно започне да се разгражда. Образът на Азатот напомня за опасността от идентификация с една отделна персона повече от друга -манията, която може бързо да се превърне в" мегаломания. Това напомня също Кроулиевото описание на "Черните Братя" в The Vision and the Voice. Проблемът с манията, като резултат от магическа работа във всеки етап от посвещението, е добре документиран и участта на онези, които не обръщат внимание на предупрежденията е едно хлъзгане надолу към дезинтеграцията, когато магьосника се мъчи да отстои един образ на егото, който е в широк разрез с фактите на неговото съществуване.
Азатот може също да се разбира като "окото на Хаоса". Любителите на Гематрията ще открият, че тази символика е изпълнена с образни представи за изследване. Неговата "слепота" еднакво напомня символиката на Liber Al /cl V60/ и техниката за обръщане на сетивата навътре /ретроверсия на сетивата/. В Азатот има едно посветително изпитание, което е да не се обвързваме с едно или друго нещо, иначе ни чака участта на "лудите души", които са неговата кожа. От друга страна, Азатот става едно специфично преживяване, в което магьосник въвлича no-скоро себе си, отколкото някакво отделно същество в общоприетия смисъл на думата.
Едно призоваване на Азатот
Приписание: Октаринова магия
Намерение: На първо място: знанието и общението на Азатот, посредством обсебване.На второ място: магия за ефект, подходяща за природата на Азатот
Извор на Сила: Азатот
Азатот е егрегор,свързан с изплуването на съзнанието от първичната тиня и стремежа на съзнанието да достигне звездите. Той е свързан с тези дейности в звездни системи, които са по-различни от нашата, най-близката, както изглежда е Денеб в Цигиус. Азатот няма форма или име, което само по себе си да е от значение за хората, но все пак ще откликне на имената Азатот, Атазот и понякога на Астарот, макар че последното име е един объркан дериват от Вавилонската Богиня Ищар и би трябвало да се избягва, за да се предотврати объркване. Исторически, този егрегор бил известен на определени алхимици, чието име за него - Азатот, означава увеличаване на азота,или нарастващи етерични/морфични/ полета на съвременен език.
Х.Ф.Лъвкрафт се натъкнал на този егрегор и му дал едно страховито описание като Слепия Луд Бог в Центъра на Хаоса. Той е сляп само в такъв смисъл, че предпочита да се прояви в оператор, чиито очи са затворени и често, би се оттеглил, ако той си отвори очите, така че често се използва превръзка за очи или качулка. Той е луд само в този смисъл, че общува телепатично или от подсъзнанието /в зависимост от парадигмата ви/ докато и явно само докато оператора изпълнява психобръщолевеща глосолалия.
Гнозисът

По време на проявлението на Азатот, умът на оператора ще трябва очевидно да функционира по три начина едновременно. Една част ще създава глосолалия и ще е напълно невъзможно да се запомни съдържанието й. Друга част ще възприема и превежда на някакъв разбираем език комуникацията с егрегора, докато трета ще действа като запитва наум егрегора за разни неща.
Глосолалията обикновено започва с резки и агресивни звуци, вероятно показателни за някакво раздразнение от страна на егрегора за това, че е бил извикан. Когато обаче операторът потъне по-дълбоко в гнозиса, глосолалията започва да приема качествата на несвързано шепнещо мърморене, по време на което комуникацията между оператора и егрегора протича наум. Такава комуникация винаги може да се припомни впоследствие. Азатот е един от онези, които биха могли да се нарекат древните богове, представляващи могъщи сили, които се намират близко до вездесъщия епицентър на Хаоса. Операторът би трябвало да внимава да не го ядоса, като го призовава заради банални причини или да иска от него да прави неща, които противоречат на природата му.
Ритуалът

Поставете пентакъла на Азатот на видно място /виж фигура 11/.
Завалете обилни количества Урано-Соларно-Юпитериански тамян - храмът би трябвало да е изпълнен с пушек.
Начертайте осмолъчната звезда на Хаоса във въздуха над вас и я визуализирайте.
Направете изявлението на намерението. Намажете пентакъла на Азатот с прясна кръв от палеца си.
Взрете се или визуализирайте пентакъла на Азатот, докато медитирате върху появата на съзнанието от първичната тиня и стремежа към звездите.
Затворете или покрийте очите си, Вибрирайте името AZATHOTH девет пъти изкрещете: AZAK GRIFE DAGARSH AZATHOTH
Крещете буквите от азбуката в произволен ред, докато от само себе си не започне рязка глосолалия.
Опитайте се да се потопите в по-дълбока шепнеша глосолалия. Взаимодействие с егрегора.
Прогонване/екзорцизъм, ако е необходимо от асистент, докато оператора/рите отвърнат на имената си и могат да изпълнят Г.П.Р. или подобен ритуал.

Месата на Хаоса "B" - Baphomet
Този ритуал може да се изпълнява като инвокация с причастие, за да предизвика едно специфично проявление на енергия за вдъхновение, гадаене или връзка със специфични области на съзнанието. Може да се изпълнява като акт на чародейство, в който се правят заклинания, за да видоизменят физическата реалност. Може също да се използва за освещаване на магически инструменти или да се евокират същества за по-късна употреба.
Ритуалът се състои от минимум шест части: Подготовка, Изявление на.Намерението, Инвокация на Хаоса, Инвокация на Бафомет, Клетва и Закриване.
Подготовката включва приготвянето на мястото, построяването на кръгове и триъгълници, поставянето на инструменти и оръжия и взимането на всякакви химически или растителни еликсири, които може да се използват, за да засилят гнозиса. Могат да се използват прогонващи ритуали, медитация, танци в кръга и други форми на подготвителен гнозис, които да подготвят участниците.
Изявлението на намерението трябва да бъде формулирано колкото е възможно по-просто, убедително и точно. Държейки високо всяка материална база, която ще се използва в ритуала, изпълняващият службата на жрец произнася думите: "Наша воля е ...", добавяйки каквато ще бъде целта на ритуала. Материалната база може да бъде някакъв хранителен продукт за по-късно освещаване и консумиране. Може да бъде сигил, с който да се извърши омагьосване, или талисман, амулет или фетиш за освещаване. В случай, че базата ще е сексуален еликсир, тогава жрецът или жрицата стоят с празни ръце, защото жертвоприношението ще е от собствените им тела.
Инвокацията на Хаоса се извършва чрез една варварска инкантация, произнесена съгласно гностичните методи по избор на оператора. Върховният призив към Хаоса е даден по-долу заедно с превода, който е възможно най-точен, доколкото позволява примитивната логическа структура на нашия език. Начертавайки сигила на Хаоса във въздуха над кръга и подпомаган с визуализирането му от своите асистенти, жрецът започва:
OL SONUF VAROSAGAI GOHU
Аз Царувам Над Вас Казва
VOUINA VABZIR DE TEHOM QUADMONAH
Драконът Орел на Първичния Хаос
ZIR ILE IAIDA DAYES PRAF ELILA
Аз Съм Първият Най-Висшия Който Живее В Първия Ефир
ZIRDO KIAFI CAOSAGO MOSPELEH TELOCH
Аз Съм Ужасът на Земята Рогата на Смъртта
PANPIRA MALPIRGAY CAOSAGI
Изливащ Огньовете на Живота Върху Земята
ZAZAS ZAZAS NASATANADA ZAZAS
(Този последен ред не може да бъде преведен.)
Осмолъчната звезда на Хаоса се визуализира, сияеща над целия кръг, и може да се направят жертвоприношения с тамян, кръв или сексуални еликсири.
Инвокацията на Бафомет

Жрицата или жрецът, който ще приеме проявлението на Бафомет, заема и визуализира себе си в традиционната божествена форма на този източник на сила. Бафомет, като олицетворение на земния жизнен поток се явява като рогато териоморфно божество с аспекти на хермафродит, птица, влечуго, бозайник и човек. Жрецът предизвиква в себе си едно активизиране на Ци, или Кундалини, или Свещения Змийски Огън, както по различни начини е известна. Другите участници могат да действат чрез произнасяне на такива инкантации като несравнимия "Химн към Пан", чрез проектирана върху жреца визуализация на обърната пентаграма и, ако е необходимо, чрез osculum infame. (Тази така наречена скверна целувка по задните части на дявола е била много погрешно разбирана. Всичко, което се изисква, е да се духне в перитонеума - пространството между гениталиите и ануса, където отвътре Кундалини очаква да бъде пробудена.) Жрецът тогава завършва инвокацията с литанията на еоните:
През първия еон, аз бях Великият Дух
През втория еон, Хората ме знаеха като Рогатия Бог, Пангенитор Панфаге
През третия еон аз Повелителят на Мрака бях, Дявол-Сатана.
През четвъртия еон, Хората не ме познават, защото Скритият съм Аз.
През този нов еон като Бафомет ви се явявам. Богът преди всички богове и до края на Земята аз ще издържа.
Като Бафомет жрецът сега взима всяка материална база, която е била използвана като фокус за ритуала, и я освещава за целта на ритуала чрез каквито средства бога в него пожелае, може би чрез говор, чрез жест или чрез някакви ненадейни средства. Клетвата маркира кулминацията на ритуала. Държейки високо материалната база, жрецът и всички участници потвърждават:
"Това Е Моята Воля"
Ако базата е причастие, тогава то се консумира. Ако е сигил, се унищожава или скрива, докато един осветен обект, се покрива и скрива за по-късна употреба.
Закриването може да изисква екзорсизъм на жреца, ако трансът или обсебването бъдат дълбоки. Всякакви символи и атрибути на Бафомет се отстраняват и се начертава една изправена пентаграма върху жреца. Прави се едно обилно измиване на лицето му със студена вода и се зове с обикновеното му име, докато отговори. Един финален прогонващ ритуал закрива ритуала.

Месата на Хаоса "С" - Chronzon
Това е една инвокацкия на личното его или фалшивия Свещен Ангел Хранител, с цел налагане на цялата лична воля като Омагьосване върху реалността. Такава операция обикновено би се окачествила като краен акт на Черна Магия, ако не бе предшествана от една първоначална инвокация на безформената Киа или действителния Свещен Ангел Хранител. Главната цел на призоваването като цяло е да засили господството на личното его над света, с надеждата за по-пълноценно привеждане на безформената жизнена сила Киа в играта.Традиционно този ритуал се изпълнява с жезъл, който да символизира /представлява/ волята, макар че могат да се използват й други инструмента или пък да се импровизира със стиснат юмрук, ако е необходимо. Иивокациите са на Енохов Език и отчасти представляват преработки на призивите на първия и десетия от Еноховите Ефири и се състоят съответно от единадесет в тридесет и три думи, За разлика от Месата на Хаоса (В - призоваването на Бафомет), този ритуал няма за цел омагьосване заради някакво специфично желание и има свойството да провява произволно желанията на егото. В това се крие неговото предимство и неговата опасност. Можете да разберете какво сте искали само когато то се случи. Затова отчасти ритуала може да се счита като един акт на Гадаене. След заявяването на намерението се инвокира първо Киа чрез едно заклинание, една мантра и кратък период пълно мълчание на ума. Би било еднакво богохулно и катастрофално да представите Киа като нещо по-различно от една безформена плодотворна празната. Божествено-демоничната форма на Хронозон се проявява чрез визуализация на себе си във формата на собственото грубо и болезнено пресилено его докато се изпълнява заклинанието. Ритуалът завършва с три едновременно изпълнени акта. Проблясването на мълния във формата на слънчевия sig или sigel иlи sowello - победоносната руна, която се визуализира проблясваща отгоре надолу, от главата до земята с едно силно Kiai от бойните изкуства, което се изпищява когато жезъла се удря в земята. Тогава следва Прогонващ Смях.
1. Заявяване на Намерението: НЕКА ТОТАЛНТА МИ ВОЛЯ СЕ ИЗПЪЛНИ!
2. Осмолъчната Звезда на Хаоса се начертава е жезъла върху земята.
3. Произнася се инвокацията на Киа, като жезъла се държи високо, насочен нагоре /вертикално -б.пр./
Заклинанието:

ZIRDO – IADNAMAD - ELILA
Аз съм неосквернената мъдрост на 1-вия ефир
MICALZODO – SAANIR - MADR1AAH
Могъщ в краищата на небесата
FIFIS – BALZIZIRAS – LATOA
Изпълняващ присъдата на най-висшия
IO KIA!

_________________
Директор на Хогуортс
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя http://hoguorts.forumotion.com
 
Хаос магията.Меси на хаоса.
Върнете се в началото 
Страница 1 от 1

Permissions in this forum:Не Можете да отговаряте на темите
Хогуортс :: Трети етаж :: Забранения отдел-
Идете на: